Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Γυαλιά Ηλίου για παιδιά

Γυαλιά
Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο ένα αξεσουάρ μόδας. Τα σωστά γυαλιά ηλίου είναι ένα αξεσουάρ προστασίας. Τα γυαλιά ηλίου ουσιαστικά ανακαλύφθηκαν για να προστατέψουν τα μάτια από την έντονη ακτινοβολία του ήλιου. Καθώς η τεχνολογία άρχισε να εξελίσσεται τα γυαλιά ηλίου πλέον προστατεύουν και από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου (UV) .

Σύμφωνα με τον γιατρό Michael Kutryb οφθαλμίατρος μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για την έκταση των ζημιών που μπορεί να προκαλέσει η υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου . Συγκεκριμένα είπε "Η υπεριώδη ακτινοβολία, είτε από φυσικό ηλιακό φως είτε από τεχνητό φως εσωτερικών χώρων μπορεί να βλάψει τους ιστούς επιφάνεια του ματιού, καθώς και τον κερατοειδή και το φακό του ματιού"


Μελέτες έχουν δείξει ότι η παρατεταμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, όπως ο καταρράκτης, καθώς και ανάπτυξη καρκίνου!


Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να αρχίσουμε να διδάσκουμε τα παιδιά σας να φοράνε γυαλιά ηλίου όταν βγαίνουν έξω, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, που η πλειοψηφία των παιδιών περνάνε τον χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους.

Ξεκινώντας τη συνήθεια αυτή σε νεαρή ηλικία φορώντας γυαλιά ηλίου κάθε φορά που βγαίνουν έξω είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι τα μάτια του παιδιού σας θα προστατεύονται και θα καταλάβουν την σημασία της χρήσης των γυαλιών ηλίου. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα παιδιά σας να φορούν γυαλιά ηλίου είναι να φοράτε εσείς οι ίδιοι γυαλιά ηλίου. Τα παιδιά τείνουν να μιμούνται τις συνήθεις των γονιών τους με άμεσο αποτέλεσμα να τους γίνει συνήθεια να φορούν γυαλιά ηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.