Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Χωριό Nimborio της Χάλκης

Halki
Μιας και μπήκε το καλοκαιράκι για τα καλά, καιρός είναι αν αφήσουμε λίγο τα τεχνολογικά θέματα και να μιλήσουμε για την πανέμορφη πατρίδα μας. Τυχαίνει να κατάγομαι από ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι που βρίσκετε στην Χάλκη (Halki) και για το οποίο θα ήθελα να σας πω μερικά πράγματα.

Το nimborio είναι το λιμάνι και ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Οι κάτοικοι της Χάλκης ζουν σε αυτό το μοναδικό μέρος που που αποτελεί το χωριό και το λιμάνι της Χάλκης. Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό και γραφικό χωριό με όμορφα κόκκινα κεραμίδια, και βενετσιάνικου στυλ παλιά ελληνικά σπίτια, πολλά από αυτά σήμερα είναι αναπαλαιωμένα και ανακαινισμένα. Οι 300 εναπομείναντες μόνιμοι  κάτοικοι ζουν από την αλιεία, την κτηνοτροφία και τα τελευταία χρόνια και από τον τουρισμό. Χωρίς αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες είναι το ιδανικό μέρος για όποιον αγαπά την ειρήνη και την ησυχία και την απόλυτη ξεκούραση.

Η προκυμαία της nimborio, η οποία ονομάζεται «πιάτσα», είναι σχεδόν σαν μια πλατεία της αγοράς και είναι η καρδιά του χωριού. Εδώ οι άνθρωποι μαζεύονται για να μιλήσουν, να πιουν τον καφέ ή το τσάι  τους στα παραδοσιακά καφενεία ή να φάνε φρέσκο ψάρι και τοπικές σπεσιαλιτέ σε μια από τις πολλές ταβέρνες.

Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες στη Χάλκη - αν είστε πολύ τυχεροί μπορεί να βρείτε κάνα ταξί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα βρείτε αυτοκίνητα για ενοικίαση. Αυτό το καθιστά το ιδανικό μέρος για όποιον αγαπά την ειρήνη και την ησυχία και την απόλυτη ηρεμία και μόνο θέλει να ξεφύγει από μια πολυάσχολη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.