Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Εισαγωγή στην Τεχνολογία Φωτισμού LED

LED είναι ακρώνυμο των αγγλικών λέξεων Light Emitting Diodes (Δίοδοι εκπομπής Φωτός). Τα τελευταία χρόνια θα ακούτε συνέχεια για την τεχνολογία φωτισμού LED, αφού έχει αρχίσει να γίνει όλο και πιο δημοφιλής. Αλλά πιθανότατα δεν γνωρίζεται ότι χρησιμοποιείτε LED ακόμα και τώρα σε πολλές συσκευές στο σπίτι σας. Για παράδειγμα τα ψηφία, στο ψηφιακό σας ρολόι χρησιμοποιούν LED, ο πίνακας της κουζίνας σας επίσης χρησιμοποιεί LED.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία LED, δημιούργησαν και τις οθόνες τεχνολογίας LED. Οι τηλεοράσεις LED έχουν κατακλύσει την αγορά, αφού προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εικόνας ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος έως και 90%!

Οι δίοδοι εκπομπής φωτός είναι λαμπτήρες πολύ μικροί σε μέγεθος και μπορούν εύκολα να εισαχθούν σε οποιοδήποτε ηλεκτρικό κύκλωμα. Αυτό οδήγησε και στις επίπεδες πλέον οθόνες που έχουμε πλέον οι περισσότεροι στις κατοικίες μας. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές λύσεις φωτισμού όπως είναι οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου δεν ζεσταίνονται και δεν παράγουν θερμότητα αφού ο φωτισμός παράγεται μέσω της κίνησης των ηλεκτρονίων.

Συχνές Εφαρμογές της τεχνολογίας LED στο παρελθόν

1) Κατευθυνόμενος φωτισμός, για φωτιστικά που χρησιμοποιούνται για ανάγνωση
2) Ως διακοσμητικά σποτάκια, στους πάγκους της κουζίνας, σε σκάλες, στο πάσο, στο μπαρ μας κτλπ.
3) Σε απλίκες τοίχου για να δώσουν μια διαφορετική εικόνα στην διακόσμηση της κατοικίας μας.

Τα LED πλέον χρησιμοποιούνται έχουν αντικαταστήσει όλες τις παραδοσιακές λύσεις φωτισμού

Μπορεί στο παρελθόν η χρήση της τεχνολογίας φωτισμού LED να ήταν σχετικά περιορισμένη στην διακόσμηση και σε κάποιες εξειδικευμένες εφαρμογές, αλλά πλέον με την ραγδαία πρόοδο της τεχνολογίας τους χρησιμοποιούνται ως κανονικοί λαμπτήρες φωτισμού.

Έχει αρχίσει ήδη η αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως και αλογόνου με αντίστοιχους LED. Αυτό συμβαίνει λόγω των πλεονεκτημάτων που έχει η τεχνολογία LED έναντι των παραδοσιακών λύσεων φωτισμού. Πλέον συναντάμε LED στον φωτισμό δρόμων, σε φωτισμό κήπων και σε οποιαδήποτε άλλη χρήση συναντούσαμε τους παραδοσιακούς λαμπτήρες.

Αυτό συμβαίνει λόγω τις μικρής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τους, και λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους. Ένας λαμπτήρες LED κάτω από κανονικές συνθήκες λειτουργίας έχει διάρκεια ζωής 20+ έτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αλλάζετε τους λαμπτήρες συνέχεια, και δεν θα ανησυχείτε πλέον για αν καεί κάποια λάμπα.

Ζητήστε και εσείς τώρα την ΔΩΡΕΑΝ μελέτη φωτισμού για τον χώρο σας από την έμπειρη ομάδα μηχανικών της Ils led Lighting: http://www.ils.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.